zaterdag 18 augustus 2012

De F8 komt goed uit de startblokken: mooie 6-1 overwinning op Groesbeekse Boys F4

Union F8 heeft vanochtend vroeg op de Kluis haar visitekaartje afgegeven: in de eerste van drie bekerwedstrijden werd de F4 van de Groesbeekse Boys met 6-1 verslagen. De spelers van de F8 verzamelden eerst in de kleedkamer voor de nieuwe wedstrijdkleding. De broeken en shirts zijn nog wat te groot maar het zag er allemaal prachtig uit. Coach Marco had een hele goede tactiek uitgedacht: we gaan lekker spelen en schieten hem bij de tegenstander in het doel.

Na de aftrap waren het echter de Boys from Groesbeekse die de eerste vijf minuten het spel domineerden, langzaam verplaatste de kluit spelers zich voor het Union doel, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Als er al iemand doorkwam stond daar altijd keeper Rico in zijn mooie hemelsblauwe keepersshirt die alles tegenhield. Na de moeizame start kwam Union steeds beter in het spel en werden de eerste tegenaanvallen ingezet. Na een minuut of tien kwam Union zelfs op een 1-0 voorsprong en vlak voor rust liepen we uit naar 2-0.

In de rust benadrukte Marco het goede spel: er werd al aardig overgespeeld en als we eenmaal uit de kluit spelers weg zijn hebben we enkele snelle jongens die zo door kunnen rennen naar het doel. De F8-spelers gooiden na rust nog een schepje bovenop en dat was duidelijk teveel voor de Groesbeekse Boys.
Achterin hielden Kasper en Loek het goed dicht en waar nodig slopen ze ook mee naar voren. Voorin waren Wim, Joris en Roef levensgevaarlijk, goed ondersteund door het aanvallend spelende middenveld met Mees, Hannah en Bocar. Door onze goede conditie en de messcherpe aanvallen vielen de doelpunten als rijpe appeltjes. We liepen eenvoudig uit naar 6-0 en als er niet zoveel loszittende veters waren geweest was het nog meer geworden. We waren uiteindelijk ook zelfs zo sportief om de tegenstander een tegentreffer te gunnen, einduitslag 6-1.

In de afsluitende penalty-serie wisten de meeste Unionisten ook het net (of de paal) te vinden. Een mooi debuut voor de F8, een fijne bundeling van talent en enthousiasme waar we in de toekomst nog meer van gaan horen. Het belangrijkste leermoment was eigenlijk dat we beter onze veters moeten strikken!

Volgende week spelen we om 10 uur UIT tegen Blauw-wit, we verzamelen dan om 9.30 uur bij de velden van Blauw-Wit.Meer info volgt nog.