zaterdag 25 augustus 2012

Union geeft goed partij: 7-3 voor Blauw-Wit

Voor het eerst mochten we een uitwedstrijd spelen en gelukkig bleef het, ondanks de sombere weersvoorspellingen, toch droog. De kleedkamers van Blauw-Wit roken niet zo lekker, mogelijk een tactische zet van de tegenstanders om het bezoekende Union van zijn stuk te brengen. In de eerste 10 minuten hadden we het niet gemakkelijk, Blauw-Wit had enkele jongens die er op een sportieve manier wel flink in kleunden. De Unionisten moesten daar even aan wennen en kwamen met 2-0 achter. We kwamen mooi terug in de wedstrijd door een doelpunt van een van onze spitsen (Wim of was het Joris?)en deden weer volop mee. Blauw-Wit liep opnieuw uit naar een derde doelpunt. Een weergaloze actie van Wim eindigde op de paal maar het was Loek die heel alert reageerde en voor de 3-2 aansluiting zorgde. Kort voor rust kwamen we met 4-2 achter.

In de pauze werden de spelers weer opgepept door Marco waardoor we het na de rust nog even konden bijbenen. Achterin grepen onze verdedigers en middenvelders (o.a. Kasper, Bocar, Hannah, Loek en Roef) enkele malen heel goed in, maar toch konden we niet voorkomen dat de sterke spits van Blauw-Wit enkele malen het net wist te vinden. Keeper Rico verrichtte nog een paar professionele reddingen in het doel en voorkwam daarmee een grotere achterstand.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam van een Union-schoen. Mees pikte de bal op eigen helft op, hij omspeelde achteloos de laatste man van Blauw Wit. Daarna mocht hij alleen op het doel af en rondde zijn rush af met een strakke poeier in de linkerbenedenhoek. Uiteindelijk werd het 7-3 voor Blauw-Wit, maar we hebben hard gewerkt en lekker gespeeld. In de penalty-serie waren er weer enkele mooie knallers en na afloop gingen de felicitaties naar Blauw-Wit. Het was weer een mooie wedstrijd en we hebben geleerd dat we niet altijd kunnen winnen. Of zoals Hannah het na afloop mooi samenvatte: "We hebben allemaal heel goed ons best gedaan, maar het was vandaag net niet genoeg om de wedstrijd te winnen". Volgende week weer nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen Orion.