zaterdag 27 april 2013

F8 speelt een hele goede pot

Vanochtend was iedereen ruim op tijd, de coaches waren zelfs de laatsten. Na twee opeenvolgende nederlagen onder een interim-coach was iedereen blij dat Marco weer de lijnen uitzette. Rico, Mees en Roef ontbraken, Rens meldde zich aan als keeper. We speelden 2-3-1 met Kasper en Joris achterin, Bocar, Wim en Hannah in het midden en Loek in de spits. Loek was vanaf de aftrap al gevaarlijk en kreeg in de eerst 5 minuten al twee hele goede kansen, waarvan de tweede op de paal uiteenspatte. Na een minuut of 8 opende de in een bloedvorm verkerende Loek de score toen hij een solo afrondde met een nette schuiver in de lange hoek. De rest van de eerste helft bleef Union oppermachtig, de Woezikenaren kwamen slechts een keer bij keeper Rens in de buurt, maar Rens hield het harde schot bekwaam uit zijn doel.

Na de rust brak Loek door op rechts en hij bediende op maat de vrijstaande Wim die strak de bal de hoek injoeg voor de 2-0. Achterin heersten Joris en Kasper, die iedere poging tot tegenaanvallen verhinderden met strak en sober defensief werk. Dribbelkoning Bocar stoomde op en ging op snelheid langs twee verdedigers, hij rondde de aanval zelf af met een wel heel bekeken laag schot in de vrije hoek. Even later was een goede actie van Loek de keeper van Woezik net iets te machtig, de alert spelende Hannah was er als de kippen bij om de losgelaten bal met een heerlijke streep af te ronden voor de 4-0.

De laatste 10 minuten waren de Unonisten wat vermoeid, de wedstrijd werd professioneel naar het einde gebracht en Woezik was niet bij machte om nog gevaar te stichten. Union speelde vandaag een prachtige wedstrijd, alles klopte en het was een van de beste wedstrijden van dit seizoen.