woensdag 10 oktober 2012

Klein duimpje en de reus

Na vijf wedstrijden blijft de F8 nog steeds ongeslagen en met 13 punten uit vijf wedstrijden blijven we ook de komende weken aan kop. We speelden vanavond een avondwedstrijd met kunstlicht tegen het meidenteam van SCE, waarbij we al onze krachten moesten aanspreken om een welverdiend punt mee naar huis te nemen.

Warming-up, daarna was het al te donker voor foto's
Uit de kleedkamer van SCE kwamen een drietal reuzinnen tevoorschijn, die zich in linie opstelden in de verdediging van SCE. De ukkies van Union keken omhoog want de dames waren 11 jaar  en daarmee 4 jaar ouder dan de meeste Unionisten. Union was echter niet geïntimideerd en trok de eerste helft vrolijk ten aanval. Het spel speelde zich grotendeels op de helft van SCE af, maar de verdediging van SCE was onpasseerbaar en twee koppen groter dan onze spelers. Deze keken dan ook vreemd op als ze weer eens een reuzin van 1.65 meter tegen kwamen. We kregen 5 of 6 corners, maar die leverden helaas niets op. Wim nam de bal ineens op zijn slof en schoot met een mooie volley de bal net 5 cm langs de paal. Veel van het spel speelde zich op het middenveld af, waarbij Joris, Rens, Mees, Bocar en Roef dapper stand hielden. Achterin speelden Loek en Kasper als slot op de deur, samen met de jarige Rens. De ook al jarige Hannah loerde voorin op haar kansen.

In de rust prijkte nog steeds de brilstand op het scorebord (0-0). In de tweede helft hetzelfde beeld: de keepers kregen weinig te doen en beide teams konden niet echt doorstoten naar het vijandelijke doel. Het was wel SCE dat na een minuut of vijf eindelijk een gaatje wist te vinden en keeper Rico kansloos liet. Union was niet onder de indruk en bleef het betere spel houden. Op de rand van de 16 meter belandde een klutsbal bij Hannah die Wim al vrij had zien staan en met een bekeken pass werd Wim op maat bediend. Wim greep zijn kans, de weg naar het doel lag voor het eerst open en met dergelijke buitenkansjes weet Wim wel raad (1-1). Bocar kreeg nog een keiharde bal in zijn maag, maar na wat oplapwerk langs de lijn kon hij de wedstrijd toch dapper voortzetten. De resterende zeven minuten leverden geen kansen meer op voor beide partijen. Union sloot af met een puike penaltyserie.

Voorlopig spelen we even niet en mogen we genieten van onze koppositie. De komende twee weken zijn we vrij en in de herfstvakantie vervalt ook de training. Zaterdag 27 oktober spelen we de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Blauw-Wit F8, daarna volgen nog drie wedstrijden tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst waarbij we ons doelsaldo kunnen oppoetsen.