zaterdag 27 oktober 2012

De F8 neemt revanche op Blauw-Wit

De nederlaag in de bekerwedstrijd zat Union F8 niet helemaal lekker, ze wilden graag revanche nemen op de F8 van Blauw-Wit. Maar oei-oei, wat was het koud vanochtend om 9 uur. Het veld was nog licht bevroren, maar gelukkig kwam een mooi zonnetje de spelers en toeschouwers opwarmen. Mees was helaas nog ziek, waardoor we met zijn negenen waren. Tegenstander Blauw Wit had net 7 spelers, waardoor we 7 tegen 7 speelden en er vanaf de aftrap al veel meer ruimte was op het veld dan normaal. De F8 wist hier meteen optimaal gebruik van te maken via een aantal razendsnelle uitvallen. In de tweede minuut stormden Roef, Kasper en Hannah op het doel af en uit het passje van Hannah kon Kasper de bal het beslissende zetje geven. De bal verdween tussen de benen van de keeper en rolde tergend traag over de doellijn: 1-0! Een minuut later brak Wim door en zette ons op een mooie 2-0 voorsprong. Met slechts drie minuten op de klok hadden we al een lekkere voorsprong te pakken, het publiek ging er eens goed voor zitten. Blauw Wit was echter niet voor niets naar de Kluis afgereisd, twee tegenaanvallen verdwenen net naast maar de derde keer was het raak en stond het 2-1. Lang konden ze hier echter niet genieten want Wim had meteen weer een pasklaar antwoord: 3-1. Achterin speelden Rens en Joris weer een solide partij, het middenveld (Bocar, Kasper, Hannah, Roef) legde veel nuttig meters af en wist elkaar en de wisselende kanjers in de spits vandaag heel goed te vinden. Loek en Wim speelden afwisselend voorin of als slot op de deur.
Met de 3-1 voorsprong gingen we ook rusten, coach Marco gaf aan dat we wel goed overspeelden maar soms wel erg ver uit elkaar speelden en dat ook de aanvallers mee moeten verdedigen bij balverlies. Dit werd goed in de oren geknoopt en opnieuw kwam Union furieus uit de startblokken
Net na rust was een hoog schot van Loek de keeper te machtig en stond het al 4-1. De ruimte op het veld werd goed benut en de F8 liet zien dat de kluitjestactiek steeds meer vervangen wordt door positiespel en oog voor de vrijstaande medespelers. De passjes mogen nog wat strakker, maar de F8 leert snel bij. Blauw-Wit leek nog even terug te komen toen een schot via een van onze eigen spelers achter de weer uiterst betrouwbaar keepende Rico verdween, maar vijf minuten voor tijd scoorde Roef uit een strakke corner van Wim de 5-2 en was de wedstrijd beslist. Union wist nog 1 maal te scoren (Wim) en met een puike 6-2 overwinning hebben we laten zien dat we niet voor niets de ranglijst aanvoeren. We staan er gewoon heel goed voor.