zaterdag 24 november 2012

De F8 is Kampioen!

Citroen, citroen, citroen, wij zijn de KAMPIOEN! Met een 10-2 overwinning heeft Union F8 vandaag het kampioenschap binnen gehaald.
Kampioensfoto: applaus voor de F8

Langs de kant stond een grote supportersschare, naast de gebruikelijke fans waren er ook een hoop broertje, zusjes en opa's en oma's verzameld in wat voor de F8 de wedstrijd van het jaar moest worden. Onze spelers waren dan ook tot in hun tenen gemotiveerd en trokken vanaf de aftrap ten strijde op het mooie kunstgrasveld. We speelden 6 tegen 6 waardoor we veel ruimte kregen waarvan we optinmaal konden profiteren. Uit een bekeken pass van Hannah opende Loek de score, maar Millingen kwam terug tot 1-1. Het was opnieuw de levensgevaarlijke Loek die Union bij de hand nam (2-1) en kort daarop zorgde Wim alweer voor een comfortabele 3-1.  Union had de wedstrijd goed onder controle, achterin hielden Joris, Kasper en Rens het goed dicht. Als er al wat doorheen kwam stond Rico weer klaar om zijn doel schoon te houden. Met name Kasper peerde de bal lekker naar voren, Rens was weer ijzersterk en uiterst betrouwbaar en Joris weer onklopbaar in de duels. Zij legden een uitstekende basis waardoor ons middenveld (Mees, Wim, Bocar en Roef) en de aanval (Hannah, Loek, soms ook Wim) zich konden concentreren op mooie aanvallen en doelpunten maken.. Bocar groeide met de minuut in de wedstrijd en had enkele onnavolgbare dribbels langs de lijn en kreeg twee aardige kansen die bijna tot een doelpunt leiden.  Op rechts ontfutselde Hannah de tegenstander de bal en schoof ze hem in de lange hoek voor de 4-1. Tegenstander Millingen kwam nog eenmaal terug tot 4-2 uit een vrije trap op 8 meter van ons doel.

Na de rust zette Union het goede spel voort en keeper Rico had de tweede helft niets meer om handen. Uit een heerlijke steekbal van Wim mocht Loek voor de 5-2 op het doel af, Wim zelf zorgde vastbesloten voor de 6-2 en 7-2 , dit ging Union never nooit niet meer uit handen geven. Bocar groeide voorin uit tot man of the match met een aantal schitterende dribbels en passeerbewegingen, hij maakte ook de weg vrij voor Loek (8-2). Mees besloot ook om maar eens genadeloos uit te halen (9-2) en Loek tekende met zijn vijfde voor 10 en laatste goal (10-2).

Daarna volgde een ererondje met het spandoek en de grote beker voor de kampioenen. De moeder van Roef had een hele mooie kampioenstaart gebakken die in de kantine met een glas limonade werd verorberd door de kersverse kampioenen.

Taart, een beker en limonade voor de kampioenen
Voor de liefhebbers: morgen xtra techniektraining bij Union, verder hebben we woensdag Sinterklaasviering en Pietentraining en gaan we ook nog in de winter zaalvoetbal spelen (datums volgen nog).