zaterdag 17 november 2012

met de hakken over de sloot (3-2 gewonnen)

Het was vroeg en vooral heel koud toen we aantraden voor de Maldense derby tegen Juliana. De eerste helft verliep gladjes. Er werd zeven tegen zeven gespeeld en al vanaf de aftrap leidde dat tot het ouderwetse kluitjesvoetbal, Union heeft daar meestal wat moeite mee en heeft liever wat meer ruimte op het veld. Alleen als de bal buiten de kluit viel was Union in staat uit te breken en uit een van die uitbraken opende Wim in de achtste minuut de score (1-0) na mooi doorspelen van Hannah. Vijf minuten later kwam het hoogtepunt van de wedstrijd, op het middenveld veroverde Kasper de bal. Hij kapte een speler uit en glipte als een slangenmens langs een tweede verdediger, tegenstander nummer drie werd opnieuw achteloos voorbij gespeeld via een kapbeweging en de keeper kon alleen maar toekijken hoe Kasper zijn prachtige actie afrondde met een niet al te hard maar wel goed geplaatst schot. WEERGALOZE actie en goed voor de 2-0 voorsprong . Bocar stoomde op en schoot net voorlangs en ook Roef en Joris waren nog eenmaal dicht bij een doelpunt. Een volley van Wim werd door de Juliana keeper met meer geluk dan wijsheid van de doellijn geranseld en we hadden in de eerste helft ook nog kansen op meer. Keeper Rico had weinig te doen gehad.

Vlak na rust kon de keepster van Juliana de bal niet kwijt en pikte Loek deze op en toen stond het al weer 3-0. Niks aan de hand zou je denken maar Juliana liet dit niet op zich zitten en besloot ook maar eens ten aanval te trekken en het werd zowaar 3-1. Na dit tegendoelpunt kwam er een ommekeer in de wedstrijd, ineens vielen alle ballen de verkeerde kant op, we kregen de ballen niet meer weggewerkt en er sloop er onzekerheid in de hoofden en benen van de Union spelers. De kou werkte ook niet mee en diverse jongens liepen verstijfd over het veld. Juliana voelde dit feilloos aan en kwam met een goede actie terug tot 3-2.  Union was nu opeens helemaal van slag en Julian kreeg zelfs nog kansen op de gelijkmaker, in deze fase waren het vooral Joris, Mees, Rens en keeper Rico die nog een beetje het hoofd koel hielden en ons er doorheen sleepten. Grote opluchting onder de meegereisde supporterschare toen de scheids voor het eindsignaal blies, de eerste helft was als vanouds maar in de tweede helft maakten we het nog onnodig spannend.

Volgende week de allerlaatste competitie-wedstrijd tegen Millingen, bij winst of gelijkspel zijn we kampioen, bij verlies eindigen we achter Woezik vanwege het doelsaldo. Nu we er zo dicht bij zijn gaan we natuurlijk wel voor de eerste plek!