zaterdag 10 november 2012

Ook Orion moet buigen voor Union F8

UNION F8 heeft er weer 3 punten bij!
Vandaag stonden 10 trappelende Unionisten klaar voor de wedstrijd tegen Orion. Deze ploeg was al eerder opgerold in de bekerwedstrijd (12-1), maar er moest nog wel nog even gewonnen worden. Coach Marco kon er niet bij zijn, maar Jenny en Raymond deden de coaching en de vader van Rens (Sjef) was vandaag een uitstekend leidende scheidsrechter. De eerste helft kwam de F8 aardig uit de startblokken. Vanuit een wel heel erg scherpe en eigenlijk onmogelijke hoek haalde Loek uit en zijn lage schuiver verraste al in de vijfde minuut de keeper van Orion: 1-0. Ook de tweede goal enkele minuten later kwam op naam van Loek, die aan het eind van een mooi uitgespeelde aanval via Roef, Wim en Hannah de 2-0 voor zijn rekening mocht nemen. Achterin plukte keeper Rico een bal van de schoen van de Orion-spits. Het spel in de rest van de eerste helft verliep wat rommelig, mede omdat Union drie wissels had was het moeilijk om echt in het spel te komen. Union domineerde wel het spel maar wist in de eerste helft de score niet uit te bouwen, ruststand 2-0.

Loek was vandaag messcherp
In de rust werden de Unionisten op scherp gezet, het baltempo werd opgeschroefd en dat had in de tweede helft ook het gewenste effect. Er werd nu met meer overleg gespeeld en de bal wisselde sneller van spelersvoet. Achterin vormden Joris, Kasper en Rens een onneembaar verdedigingsblok, waarbij deze drie vaak ook nog verrassend in de aanval opdoken. Voorin loerden Loek en Hannah op hun kansjes. Op het middenveld werd weer ouderwets gebuffeld door de sterke Mees, de alom aanwezige Roef, dribbelkoning Bocar, en "sliding" Wim. Bij een scherpe voorzet van Wim kwam Hannah nog net een teentje te kort, maar even later was het Wim die zelf met een heerlijke streep voor de 3-0 zorgde. Na een uitstekende onderschepping van een tegenaanval door Joris werden voorin Loek en Hannah aan het werk gezet die gezamenlijk op het doel afgingen. Het afgeketste schot van Loek werd door Hannah tot de 4-0 verwerkt. Het vijfde doelpunt ontstond wederom uit een goede samenwerking tussen beide spitsen, nu werden de rollen omgedraaid en zorgde Loek voor de 5-0. Rens stoomde op rechts goed op en zorgde bijna voor de volgende treffer en op links had ook een schot van Joris op doel ook wel meer verdiend. In het doel besloot Rico dat hij ook wel mee wilde voetballen. Bocar nam zelfverzekerd de rol van doelman op zich. Union had inmiddels zo'n overwicht in de wedstrijd opgebouwd dat hij nauwelijks nog in actie hoefde te komen. Loek zorgde met twee doelpunten voor de 6-0 en de 7-0 eindstand, hij werd ook uitgeroepen tot man of the match (5 doelpunten!). Alweer drie punten erbij en we staan nog steeds op de 1e plek. Volgende week het vervolg in de uitwedstrijd tegen Juliana uit Malden.