zaterdag 1 september 2012

De F8 schiet lekker uit zijn slof

Wat heeft de F8 vandaag eigenlijk gedaan?

Gewonnen! met maar liefst 12-1 V.l.n.r. Rens, Hannah, Joris, Rico, Mees en Bocar. Zittend: Wim, Loek en Roef.

Voor onze derde en laatste bekerwedstrijd stonden we al om 9 uur te dauwtrappen op echt gras (toch mooier dan kunstgras!) op de Kluis. Kasper kon vandaag jammer genoeg niet meedoen, hij was wat bezorgd over hoe dat nu met de F8 zou aflopen maar je ploeggenoten hebben het uitstekend gedaan!  Tegenstander was Orion F13. Vlak voor het afsluiten van de internationale transfermarkt slaagde Union F8 er nog in om Rens vanuit de Fjoost naar de F8 te transfereren. Rens begon achterin en liep vanaf het startsignaal achterin alles op te ruimen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Mooi debuut en een echte toptransfer!

Union zette meteen de toon: de snelle Wim brak door en schoot de bal net voorlangs. Even later stond zijn vizier wat beter afgesteld en tekende hij voor de 1-0 voorsprong.Voorin kwamen we op een 2-0 voorsprong maar Orion deed nu ook wel wat terug en passeerde keeper Rico voor de 2-1. Dat was ook meteen de laatste tegentreffer van vandaag: de rest van de wedstrijd hield Rico zijn doel netjes schoon en greep vooral in de eerste helft nog enkele keren heel goed in. Voor rust tekende Wim voor zijn derde treffer en 3-1 was daarmee de ruststand.
Union-yell in de rust

In de rust werd de yell nog eens opnieuw uitgevoerd en vanaf het fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer richting het Orion doel. Op het middenveld liepen Bocar, Hannah, Joris en debutant Rens ouderwets lekker te stofzuigen, waarbij ze goed oog hadden voor elkaar en de vrijstaande spelers. De kluitjestactiek werd verder geperfectioneerd met intelligente steekpasses richting voorhoede.

Meer naar voren waren Roef, Loek en Mees te vinden, het geslepen drietal loerde op hun kans om toe te slaan. Wim werd even als laatste man geposteerd, waardoor opeens veel meer Unionisten hun kunsten in de spits konden vertonen. Loek kreeg de smaak te pakken (4-1 en 5-1), Mees mengde zich ook in het doelpuntenfestijn en uit een bekeken cornervariant scoorde Joris de 7-1. Ondertussen was het verzet bij Orion gebroken door de fanatieke inzet van Roef en zijn maatjes op het middenveld. De Unionisten lieten opnieuw zien dat ze ook op het eind van de wedstrijd nog topfit waren. Het snelle spitsenduo werd werd nu ideaal bediend en door nog meer doelpunten van Loek en Wim liepen we uiteindelijk uit naar 12-1. Ook de penalty-serie mocht er zijn: vrijwel alle ballen vlogen onhoudbaar de hoeken in. Rico, die de tweede helft niet te doen had gekregen, wist nog enkele penalties mooi uit zijn hok te ranselen. Een mooie afsluiting van de bekerpoule, waarin we als tweede zijn geƫindigd. Union F8 is nu helemaal klaargestoomd voor de competitie, volgende week starten we de competitie (10 wedstrijden) met een uitwedstrijd tegen de Trekvogels F10. Het wordt een mooi najaar!