zaterdag 15 september 2012

vliegende competitiestart voor Union F8

In de eerste competitiewedstrijd heeft de F8 van Union een mooie 3-1 overwinning behaald op SCE F8. Al om half negen stonden we klaar voor de aftrap. In het begin ging het gelijk op, maar kwamen er al na vijf minuten 2 goede kansen voor Hannah en Wim, waarbij de keeper van SCE nog in de weg stond. Bij de derde kans was het echter raak en nam Wim de bal overtuigend op zijn pantoffel voor de 1-0. De tegenstander liet dit niet op zich zitten, ze hadden enkele hele grote en sterke jongens die het ons moeilijk maakten en bij een lange aanval moest Rico drie maal vlak achter elkaar zijn  uiterste beste doen om de 1-1 te voorkomen. De spelers van SCE liepen al juichend naar de middenstip toen de bal precies op de doellijn bleef rondtollen, dankzij protesten van Union zijde kwam de scheidsrechter terug op zijn beslissing. Achterin haalden Loek (snel en behendig!), Joris (top!) en Kasper (onverzettelijk!) menige bal nuttig voor de voeten van de tegenstander weg. De kilometervreters en stoorzenders op het middenveld (Rens, Hannah & Bocar) vormden een goed schakelpunt naar de aanval met Roef, Mees en de alom aanwezige Wim. Voorin was Union gevaarlijker dan SCE en kreeg Roef een mooie kans die net aan de  verkeerde kant van de paal belandde. Net voor rust kwam SCE terug naar 1-1.

In de rust werd iedereen weer op scherp gezet en in de tweede helft trok Union het spel steeds meer naar zich toe. Een mooie actie van Wim vanaf de rechterflank werd koelbloedig ingeschoven. Aan de andere zijde kreeg SCE toch nog onverwacht twee goede kansen om terug te komen, maar dankzij onze betrouwbare sluitpost (Rico) bleven we op de been.  Union drong steeds meer aan en had nu echt het beste van het spel, maar het bleef ongemeen spannend met maar 1 doelpunt verschil. Het was de fanatiek doorlopende Roef die door het midden de laatste man heel slim uittikte en al vallend scoorde (3-1). Daarna rolde er een grote jongen dwars over hem heen, maar wat geeft dat als je net de winnende treffer hebt gemaakt!
Met nog vijf resterende minuten werd de rest van de wedstrijd door de F8 professioneel uitgespeeld. De penalty-serie vormde een mooie afsluiter voor weer een gedenkwaardige overwinning voor Union F8.

Mooie  en verdiende overwinning in onze eerste competitie-wedstrijd. Morgen (zondag) spelen we om 13 uur een oefenwedstrijd tegen Union F7.